Directeuren middelbare scholen zeggen vertrouwen op in minister Peneux

Albert Alleyne hoopt op goed verloop stimulering kipproductie
december 13, 2017
Omvang grote natuurbrand in Californië neemt verder toe
december 13, 2017
Show all

Directeuren middelbare scholen zeggen vertrouwen op in minister Peneux

Vrijwel alle directeuren van de middelbare scholen hebben het vertrouwen opgezegd in onderwijsminister Robert Peneux. Voor vandaag is de aanvang van de repetitieronde gepland, maar dit zal niet gebeuren omdat de schooldirecteuren in beraad zijn.

Gisteren is president Desi Bouterse schriftelijk op de hoogte gesteld van het opgezegde vertrouwen in de minister. Volgens het VOS-Directeurenberaad heeft de minister hen beledigd, onterecht beschuldigd en wanprestatie.

Ook zou de minister gelogen hebben over de redenen van hun ontevredenheid.

Gevraagd wordt voor een vergoeding voor het opstellen van repetitiewerk maar daar wilt Peneux niets van weten. Het gevolg zou enkele lasterende uitspraken zijn richting de docenten van het IMEAO die zich niet optimaal van hun taken zouden kwijten.

Gisteren heeft minis ter Peneux zijn verontschuldigen aangeboden voor de kwetsende uitspraken, maar het ultimatum dat het directeurenberaad had gegeven was intussen verstreken:

 

 

Onderwijsminister Robert Peneux gisteravond in De Nationale Assemblee.

De VOS-directeuren hebben het vertrouwen opgezegd in de minister en zijn momenteel in beraad. Het wachten is op het besluit van president Desi Bouterse.

Comments are closed.