Dino Bouterse toont berouw in laatste woord: ‘Ik schaam mij diep’

Dino Bouterse krijgt 16 jaar cel
maart 11, 2015
Parlementariërs positief over wijziging auteursrechtenwet
maart 11, 2015
Show all

Dino Bouterse toont berouw in laatste woord: ‘Ik schaam mij diep’

Dino Bouterse toonde in zijn laatste woord voor zijn veroordeling berouw voor de NewYorkse rechterbank gisteren. Dino zei tegenover de rechter zich ‘diep’ te schamen voor wat hij allemaal van plan was te doen. ‘Ik betreur wat ik heb gedaan’, zei hij berouwvol tot rechter Shira Scheindlin. ‘Ik schaam mij diep, diep, diep en ik neem de volle verantwoordelijkheid hiervoor. Wat ik heb gedaan, heeft niets te maken met waarvoor mijn land staat.’ Ook gaf hij aan. dat hij   met zijn gevangenschap, vooral zijn in totaal 11 kinderen, variërend van twee tot negentien jaar zal treffen.

Een meevaller voor Dino was dat de rechter meewoog dat hij geen notoire terrorist was. Volgens Scheindlin wilde hij alleen maar snel veel geld verdienen. Alleen al voor het leveren van een vals paspoort aan een Hezbollah-lid, zo blijkt uit de gefilmde gesprekken, zou Dino twee miljoen dollar krijgen. Volgens Dino’s advocaten bewijst het voorhouden van deze ‘vette worst’ dat hij is uitgelokt. ‘Zijn hebzucht nam de overhand’, aldus de rechter gisteren.

De rechter had Dino tot een aanzienlijke hogere straf kunnen veroordelen. Hij riskeerde vanaf het begin een straf van minimaal 40 jaar tot levenslang. Vorig jaar legde Dino echter een bekentenis af waardoor de minimumstraf werd teruggebracht tot 15 jaar. Zijn drie Amerikaanse advocaten gingen akkoord met deze deal hoewel ze vanaf het begin betoogden dat hij in de val was gelokt door de DEA. Uitlokking is verboden in de VS.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.