Sociaal zekerheidsstelsel nu een feit met aanname wetten
augustus 30, 2014
Dagbladen overzicht 30 augustus
augustus 30, 2014
Show all

Dino Bouterse bekent gedeeltelijke schuld

Vandaag een jaar geleden nadat hij in Panama werd aangehouden, heeft Dino Bouterse gedeeltelijke schuld bekend tegenover een rechtbank in New York, de VS.

Het is niet duidelijk op welke aanklachten de zoon van president Desi Bouterse, die terechtstaat voor drugs- en wapensmokkel, schuld heeft aangegeven. Behalve de vermoedelijke export van drugs naar de VS en de vermeende handel in wapens, wordt Dino ook beschuldigd van het faciliteren van de terreurorganisatie Hezbollah.

Volgens berichten op verscheidene Nederlandse media heeft Dino vermoedelijk schuld bekend in ruil voor strafvermindering. Volgens de aanklacht kwamen op 1 februari 2013 twee infiltranten van de Amerikaanse drugsbestrijdingsdienst DEA op bezoek bij Dino in Suriname. Zij gaven zich uit voor Mexicaanse drugshandelaren. In dit gesprek gaf Bouterse jr. aan dat hij hen kon ‘faciliteren’ bij drugssmokkel en het kopen van wapens.

In juli praatte Bouterse een paar keer met Amerikaanse undercoveragenten over het opzetten van een Hezbollah-basis in Suriname. Ook reisde hij naar Griekenland om met de aangewezen contacten concrete plannen te maken. Dino Bouterse werd op basis van die infiltratieactie augustus vorig jaar op verzoek van de Amerikanen in Panama gearresteerd.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.