Dagbladen overzicht – 7 mei 2020
mei 7, 2020
Petitie tegen gras- en bosbranden Paramaribo-Noord
mei 7, 2020
Show all

Dikan: Conceptwet grondenrechten mijlpaal

Eerste stap naar duurzame oplossing complex probleem

De realisatie van een conceptwet grondenrechten is volgens minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling een duidelijk wapenfeit dat de regering menens is om dit nationaal vraagstuk op te lossen. Het wetsontwerp is begin april via De Nationale Assemblee ingediend als initiatiefvoorstel en gisteren voor de eerste maal behandeld in huishoudelijk verband. De hoop is dat nog voor de verkiezingen de wet wordt goedgekeurd.

De komende regering krijgt volgens minister Dikan in ieder geval een uitvoeringsdocument aangereikt met voldoende draagvlak van de tribale gemeenschappen:

De minister betreurt daarom dat Theo Jubitana, voorzitter van de Vereniging van Inheemse dorpshoofden in Suriname, stelt dat er weinig tot niets is gedaan om de grondenrechten bij wet te regelen. De VIDS zou juist een belangrijke sleutelrol hebben vervuld binnen het geheel proces.

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling die zegt dat het niet nodig is om politiek te bedrijven met het grondenrechtenvraagstuk. Er is in samenspraak en betrokkenheid van de VIDS gekomen tot regelingen die vervat zijn in een concept wetsproduct. Die ontwerpwet is gisteren in intern besproken in De Nationale Assemblee.

Comments are closed.