Diguan Pigot vast voor creditkaartfraude in VS

OW-minister Parmessar: Onderwaterlopen binnenstad gauw verledentijd
december 13, 2013
Guyana overtreedt afspraken over Tigrigebied
december 13, 2013
Show all

Diguan Pigot vast voor creditkaartfraude in VS

Surinaams Olympisch zwemmer Diguan Pigot is in de Verenigde Staten gearresteerd op verdenking van creditcarddiefstal en identiteitsfraude. Diverse Amerikaanse media maken melding van de arrestatie van Pigot. Hij werd woensdag voorgeleid bij de Rockville Superior Court. De plaatselijke politie meldt dat de Surinaamse zwemmer aankopen voor ruim 13.000 US dollar heeft gedaan met de creditcard van een zwemteamgenoot. Pigot probeerde ook nog 88 andere aankopen te doen voor een bedrag van bijna 27.000 US dollar, maar die werden geannuleerd.

Voor vader en kersverse NPS-parlementariër Hesdy Pigot is het een klap in het gezicht. “Het is zwaar. Ik kan alleen maar om kracht van de Heer vragen”, vertelt hij emotioneel aan de Ware Tijd. Aan Starnieuws zegt vader Pigot diep geschokt te zijn door het gebeurde. Ik ga zo snel mogelijk naar Amerika om mijn zoon bij te staan”, zegt Pigot diep geraakt met het gebeurde. “Dit had ik niet verwacht. Ik wil zo snel mogelijk bij mijn gezin zijn”, merkt Pigot op.

Advocaat Frank Russo, die door de familie in de arm is genomen, heeft de vader voorgehouden dat Diguan volledig meewerkt met het onderzoek. Momenteel probeert de familie de borgsom van 50 duizend US-dollar te regelen, waardoor Pigot op borgtocht kan worden vrijgelaten. De zaak staat voor 27 februari weer op de rol.                                  Bron: De Ware Tijd Online

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.