DIGITALISATIEPROJECT CBB IN TESTFASE

Burgercollectief adopteert ‘3 oktober. Alles Plat!’
september 27, 2016
IEDEREEN MAG STRAKS VERBLIJFSVERGUNNING ONLINE AANVRAGEN
september 27, 2016
Show all

DIGITALISATIEPROJECT CBB IN TESTFASE

Het digitaliseren van documenten bij het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) komt van de grond. De testfase van het systeem is in januari begonnen. De test houdt in dat er koppelingen worden gemaakt in het systeem. De software wordt getoetst op verschillende zaken, zoals de reactie op veelvoudig gebruik en de weergave van de juiste documenten. Het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft, voor een betere dienstverlening, zoals kortere wachttijden, besloten om in digitalisatie te investeren.

Biza meldt in een persbericht dat de software is geschreven door de ICT-afdeling van het CBB. De test vindt onder meer plaats bij de balie waar aanvragen voor documenten worden gedaan. Tot nu toe zijn er ruim vijftigduizend veel gevraagde documenten gescand, zoals geboorteaktes van2014 en ouder en aktes van mensen vanaf zestien jaar en ouder. Deze laatste worden vooral aangevraagd voor ID-kaarten, paspoorten en school.

Malvin Renfrum, coördinator van het digitalisatieproject, heeft in verband met het project in China een seminar bijgewoond. Daar is duidelijk geworden, hoe andere landen omgaan met het digitaliseren en hoe ver ze ermee zijn. Door de digitalisatie heeft het CBB-personeel niet per se minder werk, “want digitaliseren stopt niet, zolang er administratie wordt gedaan. Wel verbetert het de dienstverlening”. DWT

Comments are closed.