Digitale technologie niet meer weg te denken

Dagbladen overzicht – 16 maart 2019
maart 16, 2019
Voetbaltrainers Suriname en Guyana gaan alles uit de kast trekken
maart 16, 2019
Show all

Digitale technologie niet meer weg te denken

In tal van landen is vrijdag aandacht besteed aan ‘Wereld Consumentenrechten Dag’. Het thema dit jaar is ‘Trusted Smart Product’ oftewel ‘Een Betere Digitale Wereld’. Dit moeten leiden tot het veilig gebruiken van data. Het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme (HI&T) gaf het startsein voor een aantal activiteiten. Die moeten zorgen voor bewustwording bij de consument, zegt Daniëlle Sumter, onderdirecteur Marktbeheersing van het ministerie.

Het Telecommunicatiebedrijf Suriname (Telesur) was een van de participanten. Jennis Asraf, manager Corporate Communication, zegt dat het bedrijf content is met de groei van de digitale wereld. Telesur zal landelijk meer efficiëntie brengen voor de samenleving met hun nieuwe E-plan, dat meer mogelijkheden bij internetgebruik.

De volgende stap van de afdeling Consumentzaken van het ministerie is het land intrekken. Op die manier moeten zoveel mogelijk mensen worden bereikt, zodat er uiteindelijk bewustere consumenten zijn, zegt Sumter.

Danielle Sumter, onderdirecteur Marktbeheersing op het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme. Internationaal wordt er vanaf 1983 aandacht besteed aan ‘Wereld Consumentenrechten Dag’. In Suriname gebeurt dat vanaf 2013.

Comments are closed.