Dienstverlening ziekenhuizen weer aangescherpt

Korpschef Prade betreurt corruptieve handelingen politieagenten nabij de grens
juni 1, 2020
Wederom bewaakte scheidslijn ingesteld tussen kustvlakte en binnenland
juni 1, 2020
Show all

Dienstverlening ziekenhuizen weer aangescherpt

SZF kantoren tot nader order gesloten

Vanwege de huidige COVID-19 situatie in Suriname, hebben het Diakonessehuis, ’s Lands Hospitaal en het Academisch Ziekenhuis Paramaribo hun dienstverlening per direct aangepast.

Bij de poliklinieken van Diakonesse zullen alleen spoedgevallen geholpen worden en patiënten op afspraak. Nieuwe patiënten worden alleen na overleg tussen de huisarts en de specialist toegelaten tot het ziekenhuis. De röntgenafdeling en het lab zijn alleen open voor klinische en cito poliklinische patiënten die zijn doorverwezen door de specialisten en huisartsen van het Diakonessehuis.

In het ’s Lands Hospitaal zullen operatieve ingrepen die niet dringend zijn, uitgesteld worden in overleg met de specialist. Chronische zorg, met name het ophalen van recepten, zwangerenzorg en vaccinaties-spreekuur gaat door op afspraak. Reguliere poliklinische afspraken worden uitgesteld.

Het Academische Ziekenhuis Paramaribo zal ook alleen spoedgevallen behandelen en patiënten van wie de zorg niet uitgesteld kan worden. Patiënten worden pas 15 minuten voor hun afspraak toegelaten tot het terrein; zonder geregistreerde tijdsafspraak geen toegang. De Spoed Eisende Hulp is alleen voor spoedgevallen. Alle drie ziekeninstellingen laten slechts 1 persoon toe per patiëntenbezoek. En, zorgverzekeraar Staatsziekenfonds, sluit voorlopig alle kantoren tot nader order. Alle SZF kaarten van overheidspersoneel, zijn automatisch verlengd tot 30 juni 2020. Dit geldt ook voor de SZF-Verplicht, BaZo-, en BZVkaarten met een vervaldatum tussen 1 januari 2020 en 30 juni 2020. De SZF Vrijwillig verzekerden worden opgeroepen om de digitale procedure te volgen ter aanvraag of verlenging van hun kaart.

Comments are closed.