Diamantvoorkomens Nassau bewezen

Simons wil begrotingsbehandeling 15 december afronden
november 2, 2017
Regering en Staatsbedrijven schitteren van afwezigheid op Surimep
november 2, 2017
Show all

Diamantvoorkomens Nassau bewezen

Er wordt lange tijd over gespeculeerd, maar harde bewijzen bleven uit.
Consolidated Resources Suriname en Hazlo Drilling trokken de stoute schoenen aan en gingen in West-Suriname op zoek naar diamanten.
Het edelmetaal werd gevonden.Tijdens de missie naar het Nassau-gebied werden tien diamanten van hoogwaardige kwaliteit meegenomen naar Paramaribo als bewijsmateriaal.Dit zal volgens Benjamin Libby, directeur van Hazlo Drilling voldoende aanleiding moeten zijn om in Suriname te denken aan een diamantenindustrie.

Benjamin Libby, directeur van Hazlo Drilling die in het Nassaugebied in opdracht van Consolidated Resources Suriname bewijzen moest verzamelen van diamantvoorkomens.CRS-directeur Dimitri Lemmer zegt dat het bedrijf niet stil is blijven zitten.Intussen staat een bedrijf in België klaar om een diamantenwerkingsfabriek op te zetten in Suriname.
Dit bedrijf zal als hub moeten dienen om het edelmetaal uit de regio op de Europese markt te krijgen. CRS  heeft tijdens Surimep 2017 zijn diamantenvondst wereldkundig gemaakt.

Dimitri Lemmers van Consolidated Resources Suriname die een Indiaas bedrijf in België heeft kunnen interesseren om in Suriname een diamantenindustrie op te zetten.Dit nadat in het Nassau-gebied tien diamanten zijn gevonden tijdens een steekproef. De bal ligt nu bij de regering om het opstarten van een diamantenindustrie te faciliteren.

Comments are closed.