Dertien mensen raken gewond bij stierenrennen in Pamplona

Anti-islambeweging Pegida gaat meedoen aan Duitse verkiezingen
juli 7, 2015
Sport 07 juli
juli 7, 2015
Show all

Dertien mensen raken gewond bij stierenrennen in Pamplona

Drie mannen zijn dinsdag tijdens het stierenrennen in Pamplona op de horens van stieren beland. Tien anderen raakten om andere redenen gewond, voornamelijk doordat ze struikelden.

Dat is de balans na de eerste dag van het jaarlijkse San-Ferminfestival in de straten van het Spaanse Pamplona, waar honderden mannen voor een groep stieren uit rennen. Het festival duurt een week en elke dag draven er stieren door de smalle straten van de Baskische stad achter waaghalzen aan die rode doekjes om hun nek hebben geknoopt. Pamplona is overigens niet de enige plaats in Noord-Spanje waar in het kader van een feest stierenrennen worden georganiseerd. De jacht van stier op mens begint ’traditioneel ’s ochtends om 08.00 uur en duurt meestal tussen de drie en vijf minuten.

De drie mannen die dinsdagochtend slachtoffer van een stier werden, maken het goed. Een werd in zijn borst geraakt, een tweede in zijn rug. Over de derde is niets bekend. Het stierenrennen is omstreden, omdat de dieren na afloop worden afgemaakt en veel pijn lijden. Dierenwelzijnsorganisaties pleiten al jaren voor een verbod op de traditionele stierengevechten en races in Spanje.

Comments are closed.