Democraten stemmen in met Kaine als vicepresidentskandidaat VS

Vereniging voor sport jagers en vissers noodzakelijk
juli 28, 2016
Turkije legt verbod op aan tientallen mediabedrijven
juli 28, 2016
Show all

Democraten stemmen in met Kaine als vicepresidentskandidaat VS

De Democraten hebben op de derde dag van de partijconventie in Philadelphia Tim Kaine officieel benoemd als running mate van Hillary Clinton voor de Amerikaanse presidentsverkiezing van november. De voormalig gouverneur van Virginia werd bij de hoofdelijke stemming genomineerd als kandidaat voor het vicepresidentschap.

Hij kreeg veel applaus en enig boegeroep. Clinton kreeg dinsdag al de steun van de afgevaardigden voor haar race naar het Witte Huis. De 58-jarige Kaine is nu senator in de staat Virginia. Hij spreekt Spaans, wat Clinton aan extra stemmen van minderheden kan helpen als zij de presidentskandidaat voor de Democraten wordt. Kaine werkte eerder als mensenrechtenadvocaat. Kaine gold al enige tijd als favoriet voor de positie. Clinton had zijn naam vorige week al bekendgemaakt.

De Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump had eerder Mike Pence, de gouverneur van Indiana aangewezen als zijn running mate. Pence accepteerde die nominatie op de conventie van de Republikeinen afgelopen week.

Comments are closed.