Defensie ook niet gevrijwaard van coronabesmettingen

Sportverslagen – 1 oktober 2021
oktober 1, 2021
Ministerie van Defensie voert Operatie Gran Mati uit
oktober 1, 2021
Show all

Defensie ook niet gevrijwaard van coronabesmettingen

-Verplicht stellen vaccinaties niet aan de orde binnen defensieapparaat

-Start operatie ‘Gran Mati”

De voortdurende Covid-19-pandemie houdt Suriname nog steeds in haar greep. ‘We zitten middenin de 4e golf’, zeggen de gezondheidsautoriteiten. Het ministerie van Defensie vormt geen uitzondering en kampt ook met besmettingen, zegt de Algemeen directeur van het Militair Hospitaal, Luitenant-Kolonel Chevron Terborg. Dat deed zij op een vandaag gehouden persconferentie bij het ministerie. Terborg maakt het punt om het nut van het laten inenten ook te benadrukken.

Terborg geeft verder aan dat de Covid-situatie, ondanks de instelling van een speciaal Covid managementteam in 2020, het tij niet voldoende heeft weten te keren. Ook niet bij het defensieapparaat. 

Luitenant-Kolonel Chevron Terborg, de algemeen directeur van het Militair Hospitaal. Op de persconferentie donderdag is ook bekendgemaakt dat de civiel militaire operatie ‘Gran Mati’ van start gaat. Van COVID-19 kon dat niet eerder gebeuren. De operatie die een jaarlijks karakter moet krijgen, is bedoeld om de samenleving te laten zien dat het leger meer kan dan alleen het bewaken en verdedigen van het Surinaams grondgebied. Zo zal er medische voorlichting worden gegeven, ondersteuning worden gegeven op het gebied van vaccinaties en ook veiligheidstrainingen worden verzorgd, schrijft het CDS in een persschrijven. Operatie ‘Gran Mati’ begint in Albina, Marowijne, en na de grensstad ligt het in de planning om Brokopondo, Coronie en Sipaliwini aan te doen.

Comments are closed.