Deelnemers cursus HACCP getraind in voedselnormen

Algemeen Pensioenfonds telt 47 duizend leden en SRD 145 miljoen aan middelen
februari 12, 2020
Voortbestaan bacovebedrijf FAI onzeker
februari 12, 2020
Show all

Deelnemers cursus HACCP getraind in voedselnormen

De afgelopen periode is de maatschappij talloze keren geconfronteerd met gevallen waarbij met name eethuizen en restaurants het niet nauw nemen met de voedselveiligheid. In verschillende supermarkten werden ook producten aangetroffen waarvan de vervaldatum reeds was overschreden. Hieruit kan worden opgemerkt dat de voedselveiligheidsvoorschriften niet in acht worden genomen.

Stichting Educate Community with a Purpose (ECP), een werk-arm van de Hervormings- en Vernieuwingsbeweging (HVB) speelt op een eigen manier hierop in. De politieke partij houdt Hazard Analysis Crital Control Point (HACCP) trainingen. Zo worden mensen getraind in voedselnormen. Volgens voedseldeskundige en -trainer Mariska Koemar is de cursus toegankelijk voor eenieder die met levensmiddelen werkt: deze bewerkt of bereidt, verwerkt, verpakt en/ of transporteert.

Enkele deelnemers die de training hebben gevolgd geven aan wat zij eruit hebben gehaald.

U hoorde onder andere Tufail Fredison en Claudette Aalse die hebben meegedaan aan de HACCP-training van HVB. Deelnemers wordt kneepjes bijgebracht die bijdragen aan het veiliger bereiden en/of produceren van etenswaar.

Comments are closed.