Deelnemer eist miljoenen van Miljoenenjacht

Dode door instorten gebouw Zuid-Afrika
november 20, 2013
Van Dijk-Silos: PG geeft fout Parket toe in kwestie SASUR
november 20, 2013
Show all

Deelnemer eist miljoenen van Miljoenenjacht

De man die in het Nederlands tv-spelprogramma Miljoenenjacht per vergissing op de rode knop drukte en ‘slechts’ 125.000 euro won, stelt het programma, producent Endemol en de notaris die in het programma zit aansprakelijk. Dat zei zijn de advocaat de man dinsdag in het tv-programma Nieuwsuur. Als Miljoenenjacht, Endemol en de notaris niet over de brug komen, stapt Plasman naar de rechter. Hij eist ‘5 miljoen min 125.000 euro’.

 

In de uitzending van 3 november drukte kandidaat op de rode knop waarmee hij een bod van 125 duizend euro van de bank accepteerde. Hij liep daarmee het bedrag van 5 miljoen euro dat in het koffertje bleek te zitten mis. Van den Hurk zei meteen dat hij per ongeluk, door de zenuwen, op de knop had gedrukt. Hij had eigenlijk willen doorspelen. De notaris werd geraadpleegd, maar die oordeelde dat de druk op de knop definitief was. ‘Ik vind het bijzonder spijtig, maar de reglementen zijn de reglementen. Gedrukt is gedrukt. Dus helaas.’

 

Advocaat Plasman suggereerde bij Nieuwsuur dat de notaris niet helemaal onafhankelijk handelde, omdat hij van tevoren al weet wat er in de koffertjes zit. Bovendien zouden na de uitzending de spelregels op de website zijn veranderd. Er zou een zin aan de officiële regels zijn toegevoegd: Indien de finalist het bod wil aanvaarden dient hij op de ‘rode knop’ te drukken en daarmee stopt het spel. De speler had voor zijn deelname de spelregels toegestuurd gekregen, en die heeft hij ook moeten ondertekenen. Maar de zin over de rode knop zou daar niet in hebben gestaan.

 

Plasman stelt het programma, producent Endemol en de notaris die in het programma zit aansprakelijk. Als zij niet over de brug komen stapt hij naar de rechter.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.