Deel kernen NPS Para stapt op

Aftellen richting verkiezingen officieel begonnen
februari 14, 2015
Burenruzie eindigt in schietpartij; twee gewonden
februari 14, 2015
Show all

Deel kernen NPS Para stapt op

Vragen DNA vertegenwoordiger Kensenhuis eenmansfractie te overwegen

Vijf van de elf onderafdelingen van de NPS in Para hebben het vertrouwen in het afdelingsbestuur en het hoofdbestuur opgezegd. De afdelingen Para-Noord, Osembo, Le Prosperite (Bersaba), Vierkinderen en Wit Santi schrijven aan het hoofdbestuur van de partij, dat “er niet langer een gezonde basis bestaat om in harmonie te werken aan de behartiging van de belangen van de bewoners van Para.” De onderafdelingen maken gewag van vergaderingen met selectieve uitnodigingen.

Er zou sprake zijn van een ernstige vertrouwenscrisis. De briefschrijvers geven aan dat zelfs het Para NPS-assembleelid, Patrick Kensenhuis, regelmatig achteraf te horen krijgt dat er een vergadering was uitgeschreven. Maar de ontevreden partij-onderdelen nemen het ook op voor Kensenhuis, die naar hun mening in partijverband op zeer negatieve wijze wordt besproken.

Op grond hiervan hebben zij op Kensenhuis het beroep gedaan om de mogelijkheden te bekijken een eigen fractie te vormen in de Nationale Assemblee. “Omdat wij van mening zijn dat het verder functioneren in NPS-verband niet langer mogelijk is”, staat in de brief aan het NPS hoofdbestuur. Kensenhuis zei gisteravond nog niet te kunnen reageren, maar niet op de hoogte te zijn geweest van de actie van de NPS-kernen. Hij geeft aan de brief, die hij nog niet onder ogen had gehad, eerst te willen lezen. Kensenhuis was intussen wel al gecontact door het NPS-hoofdbestuur, dat naar verluidt deze kwestie gisteravond al zo bespreken. De Para parlemtarier wacht ook het besluit van het NPS-hoofdbestuur in deze af.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.