Deel Bernadetteschool maandag weer open

Postspaarbank heeft speciale noodweerlening unit in gebouw NCCR
juli 27, 2015
Installatie Financieel Economisch Platform maandag
juli 27, 2015
Show all

Deel Bernadetteschool maandag weer open

Een deel van de Bernadetteschool kan maandag weer open en zal een belangrijk deel van de leerlingen weer les kunnen volgen. De directie was genoodzaakt sinds vorige week dinsdag de deuren te sluiten, als gevolg van de windhoos die daar huishield.

De bedoeling is dat lokalen van de kleuterschool, waar de schade beperkt is gebleven, worden ingezet voor de 1e en 2e klassers. De 3e klassers worden in de aangrenzende Parochiezaal opgevangen, terwijl de Christus Koningschool vier klassen beschikbaar stelt voor de 4e en de 5e klassers. Hierdoor kunnen de leerlingen hun laatste repetities nog maken en het schooljaar goed afronden,” zegt directeur Erwin Martodikromo aan Starnieuws. De 6e klassers en kleuters die de belangrijkste activiteiten al achter te rug hebben, zijn tot nader order vrij.

De overheid heeft de kosten voor het opruimen van de rommel en een nieuwe dakbedekking voor de school op zich genomen. “Maar er zijn ook andere spullen die aan vervanging toe zijn. Hiervoor zal er dan geld gegenereerd moeten worden vanuit het bedrijfsleven, maar ook bij individuen uit de samenleving. Veel ouders en oud-leerlingen hebben hun morele steun gegeven sinds dinsdag, maar er zijn ook mensen die financiële steun willen bieden. “Ik ben ontzettend ingenomen met alle hulp die geboden is. Een bindende factor van een samenleving is om elkaar te helpen in tijd van nood. En dat is de laatste tijd sterk tot uiting gekomen”, zegt Martodikromo met een blijde glimlach.

Het zal minimaal een maand duren om de school weer in orde te krijgen. Het leerproces zal vanaf maandag worden hervat voor de leerlingen van de 1e tot en met de 5e klas.

 

Comments are closed.