DC’s en SBB praten met houtconcessionarissen

Problemen onderwijs binnenland aangekaart in DNA
april 4, 2019
Sportverslagen – 4 april 2019
april 4, 2019
Show all

DC’s en SBB praten met houtconcessionarissen

Illegale houtkap wordt aan banden gelegd

De illegale houtkap activiteiten in het binnenland zullen spoedig aan banden worden gelegd. De voorbije dagen is deze boodschap duidelijk meegedeeld aan hout exploitanten die zonder een geldige vergunning (dus op illegale wijzen), houtblokken hebben geveld op domeingronden in het binnenland.  In het Multifunctioneel centrum in Brokopondo, is eerder deze week een speciale evaluatie ontmoeting geweest tussen het Korps districts commissarissen van het Matawaigebied, Sipaliwini en Brokopondo, toppers van Stichting Bosbeheer en Bostoezicht(SBB) en belanghebbenden uit de sector. Pualus Abiteng, voorzitter van de Vereniging van Binnenlandse Houtproducenten, klonk na de bijeenkomst hoopvol. Hij pleit voor duurzame oplossing modellen van de regering mbt het tegengaan van illegale handel in houtkap.

De districtscommissarissen Wonnie Pinas van het Bestuurs Ressort Matawai, Frederik Finise van Brokopondo en zijn collega Humphrey Jeroe, van Boven Suriname, zijn het er allemaal overeens dat nog al wat werk aan de winkel is voor de regering  op het stuk van het ontmoedigen van illegale houtkap via strengere handhaving en controle, maar ook een stukje regulering in de sector.

Op de top is besloten dat aan alle “illegale houtkappers”, een algemeen pardon wordt verleend, wat zo veel inhoud dat de reeds gevelde houtblokken, nog door deze concessionarissen kunnen worden verhandeld, zonder enige oplegging van een geldboete. De procedure zal dan ook duidelijk aan de concessionarissen worden voorgehouden zegt  SBB  vertegenwoordiger , Yvlo Hasselnook .

Yvlo Hasselnook, vertegenwoordiger van de Stichting Bosbeheer & Bostoezicht.Daarvoor de districtscommissarissen Wonnie Pinas van het Bestuurs Ressort Matawai, ,Frederik Finise van Brokopondo en zijn collega Humphrey Jeroe, van Boven Suriname.Aan alle illegale houtkapactiviteiten zal spoedig een einde worden gemaakt. Concessionarissen zijn  nu in de gelegenheid zich te registreren om zo doende in aanmerking te kunen komen van een legale houtkap verguning.

Comments are closed.