DC Sondrejoe voelt zich niet veilig in eigen district

Ministerie RGB positief veranderd volgens DNA-leden
december 3, 2013
Geerlings-Simons wil meer vrouwen op kandidatenlijst
december 3, 2013
Show all

DC Sondrejoe voelt zich niet veilig in eigen district

Districtscommissaris Theo Sondrejoe van Marowijne heeft zich vanmorgen op eigen verzoek door politieagenten en militairen naar Albina laten begeleiden voor een audiëntiedag. Hiermee heeft hij volgens Albinezen een slecht signaal afgegeven, om als burgervader bang te zijn voor zijn eigen ‘kinderen’. Volgens afspraak zou de dc een gesprek hebben met de leerlingen van Albina.

Die toonden afgelopen vrijdag hun solidariteit met de leerkrachten die uit frustatie het werk hadden neergelegd. Een aantal leerkrachten woont sinds eind september in nieuwe onderwijzerswoningen zonder water en elektriciteit. Er is eveneens sprake van onderbezetting. Hierdoor zijn klassen constant vrij en worden bepaalde vakken al een poos niet gedoceerd.

De leerlingen die naar Moengo moeten afreizen en repetities hebben, zijn aangewezen op eigen vervoer. De schoolbussen staken omdat ze nog geld moeten krijgen van de overheid. Door alle stagnaties draait VOJ Albina momenteel op een laag pitje. Bron: De Ware Tijd Online

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.