DC Nickerie sluit markt vanwege COVID-19 geval

Uitslag basisonderwijs boven gemiddelde
september 1, 2020
Sportverslagen – 1 september 2020
september 1, 2020
Show all

DC Nickerie sluit markt vanwege COVID-19 geval

7 corona-patiënten liggen in Mungra Medisch Centrum

De openbare markt van Nickerie is dinsdagmorgen per direct gesloten, nadat bleek dat een COVID-19 positief geteste man er de afgelopen dagen verschillende malen is geweest. Zijn echtgenote heeft het virus ook en is opgenomen in het Mungra Medisch Centrum (MMC). De man was aanbevolen in thuisisolatie te gaan, maar heeft zich volgens districtscommissaris Senrita Gobardhan niet aan het advies gehouden. De markt is inmiddels ontsmet. Het is echter nog niet bekend wanneer het weer opengaat. De marktbeheerder en het commissariaat zijn bezig mogelijkheden te bekijken om de plek weer tot een drive-tru te maken, of marktventers de mogelijkheid te bieden hun producten langs de straat aan de man te brengen. Volgens Gobardhan zal ze vandaag nog contact maken met haar collega ‘s van Coronie en Saramacca, om al is het alleen voor het weekeinde de westendistricten voor vakantiegangers te laten afsluiten.

Op dit moment worden tenminste 7 COVID-19 patiënten in het MMC verpleegt, laat arts Radha Ramjatan, coördinator van RGD Nickerie en trekker van het plaatselijk COIVD-managementteam, weten. Ze begrijpt de bezorgdheid van de mensen in het district en is van mening dat er meer informatie met de gemeenschap gedeeld moet worden. De arts geeft aan dat de meeste gevallen in Nickerie importgevallen waren, maar dat mensen nu ook in de huiselijke sfeer besmet raken.

Nickerie heeft geen drive-tru swab-locaties. Personen met COIVD-verschijnselen kunnen zich laten testen bij het gezondheidscentrum Van Pettenpolder, het MMC en in de ergste gevallen kan er zelfs aan huis een swab worden afgenomen.

Comments are closed.