Dayasankar Mathoera, nieuwe directeur ’s Lands Hospitaal

10 Mobiel – Richly Kasantirto – 4 oktober 2018
oktober 4, 2018
EBS nog midden in transformatieproces zegt Rabin Parmessar
oktober 5, 2018
Show all

Dayasankar Mathoera, nieuwe directeur ’s Lands Hospitaal

Onder aanwezigheid van directie, staf, personeel en vertegenwoordiging van de personeelsbond en het stichtingsbestuur, werd Dayasankar Mathoera geïnstalleerd door minister Antoine Elias van Volksgezondheid. De installatie vond plaats op dinsdag 3 oktober in het ’s Lands Hospitaal. Mathoera die tot voor kort de scepter zwaaide bij het Psychiatrisch Centrum Suriname (PCS), vervangt William Deel die tot juli 2018 de functie heeft mogen bekleden.

Elias verwacht dat de nieuwe directeur met de financiële injectie die het ziekenhuis zal ontvangen, het bedrijf weer ‘gezond’ zal maken. Hij verwacht daarbij een transparant beleid en verantwoording middels jaarverslagen. Satish Mohan, waarnemend voorzitter van het Medisch-collectief, Imro Edam, bondsvoorzitter en Michel Blokland, voorzitter van het stichtingsbestuur, verwelkomden de directeur tijdens een korte toespraak. Belangrijk voor hen is een vruchtbare samenwerking, waarbij goede communicatie centraal staat.

Mathoera bedankte de minister voor het vertrouwen dat in hem is gesteld door de regering. Er zal volgens hem allereerst een assessment worden opgemaakt om de koers van het ziekenhuis te kunnen bepalen. Hij beloofde, met de volle ondersteuning van staf en personeel, niet alleen de kwaliteit van de zorg, maar ook het imago van het ziekenhuis op te vijzelen.

Comments are closed.