Dag van Nationale Rouw moet gezicht geven aan alle slachtoffers en nabestaanden van politiek geweld

Zeker zeven doden door ongeval met kabelbaan in India
juni 26, 2017
Takata airbag: een potentiële handgranaat zegt DATSUN-directeur Jong Tjien Fa
juni 27, 2017
Show all

Dag van Nationale Rouw moet gezicht geven aan alle slachtoffers en nabestaanden van politiek geweld

29 Juni is voor het Comité ‘Slachtoffers en Nabestaanden van Politiek Geweld’ een dag van nationale rouw én verzoening, voor alle slachtoffers en nabestaanden als gevolg van politiek geweld. Voorzitter Humphrey Jeroe zegt dat het voorname doel is een stem en een gezicht te geven aan de groep.

Vorig jaar werd de dag gehouden op 30 juni. Er barstte toen veel kritiek los. Niet in de laatste plaats omdat er op de dag vóór de viering van 1 juli tal van activiteiten worden gehouden.
In verband met de dag van nationale rouw wordt er op de dag zelf een loop gehouden. Die begint bij Fort Zeelandia. Het gaat om een loop op het zogenoemde ‘Pad van Verzoening’ dat eindigt bij het monument van de Binnenlandse Oorlog zegt Jeroe.

De Comitévoorzitter geeft verder aan dat er meerdere zaken gerealiseerd moeten worden binnen het kader van het doel van zijn organisatie. Er is conceptwet gemaakt waarin de slachtoffers van politiek geweld worden erkend. Het gaat erom dat hun nabestaanden enige genoegdoening vinden, zij het ook op financieel gebied volgens Jeroe, alhoewel dat het leed en de pijn niet wegneemt.

Humphry Jeroe, voorzitter van het Comité ‘Slachtoffers en Nabestaanden van Politiek Geweld’. Op 29 juni wordt de dag van nationale rouw gehouden. Er staat dan ook een loop gepland. Geïnteresseerden kunnen zich om 15:30 ’s middags aanmelden hiervoor bij Fort Zeelandia.

Comments are closed.