Dader Oregon had het gemunt op christenen’

208.000 vluchtelingen via Lesbos naar EU gekomen
oktober 2, 2015
Station Parijs even ontruimd na vondst granaat
oktober 2, 2015
Show all

Dader Oregon had het gemunt op christenen’

Chris Harper Mercer, de 26-jarige man die gisteren in Oregon zeker negen mensen doodschoot op een school voor volwassenenonderwijs, zou het hebben gemunt op christenen. Dat zegt een vader van een gewond geraakte student volgens Amerikaanse media. Het 18-jarige slachtoffer sprak haar vader en broer kort voordat ze geopereerd werd. Volgens de vader zou Mercer al schietend het klaslokaal zijn binnengelopen.

De docent werd direct doodgeschoten, anderen raakten gewond. Iedereen dook na de schoten op de grond. Wie zei christelijk te zijn, schoot hij dood. Terwijl Mercer zijn geweer aan het herladen was, zei hij dat iedereen die christelijk was, moest opstaan, aldus de vader tegenover CNN. “Er stonden toen mensen op. De schutter zei tegen hen: ‘Goed, omdat jullie christelijk zijn, gaan jullie God over één seconde zien’.” Op Twitter vertelt iemand een soortgelijk verhaal. “De schutter zette iedereen op een rij en vroeg of ze christelijk waren. Als iemand bevestigend antwoordde, schoot hij ze in hun hoofd. Als iemand nee antwoordde of niet reageerde, schoot hij in de benen.”

 

 

 

1 Comment

  1. August Alexander schreef:

    niets veranderd sinds het wilde westen, Wyatt Earp, Billy The Kid, Joe Outlaw, Kid Colt, The Daltons, desperados en andere revolverhelden lopen nog vrij rond