DA91-voorzitter del Castillo: ‘Burgerparticipatie vereist in corruptiebestrijding’

Weekend-lockdowns ingesteld
januari 26, 2021
AZP parkeert regulier operatieprogramma
januari 26, 2021
Show all

DA91-voorzitter del Castillo: ‘Burgerparticipatie vereist in corruptiebestrijding’

De participatie van de burgers in de strijd tegen corruptie is praktisch een vereiste. Dit zegt Angelique del Castillo aan Radio 10. Del Castillo is initiatiefneemster van de jaarlijkse paneldiscussie met als centraal thema ‘Anti-corruptie’.  Vaak leveren burgers een bijdrage door te weigeren mee te doen aan corrupte praktijken. Het blijft belangrijk voor de burger dat die de handelingen die ermee gepaard gaan herkend en ook uitgerust is om mee te doen in de aanpak. Toegang tot die bepaalde informatie is daarom van belang, vandaar dat de Wet Openbaarheid van Bestuur een must is, aldus de partijvoorzitter.

Doordat de morele en ethische waarden zijn aangetast lijkt het proces van het tegengaan van corruptie op een eindeloze strijd, onderkent del Castillo. Het proces moet onder meer beginnen bij de opvoeding alsook in het onderwijs. Daarnaast gaat er een zerotolerance beleid gehanteerd moeten worden. 

Het is voor de vierde keer dat de paneldiscussie wordt gehouden. De eerdere drie discussies zullen worden vastgelegd in een publicatie zodat die niet verloren gaan, zegt del Castillo.

Angelique del Castillo, voorzitter van de politiek partij DA91, over de te houden paneldiscussie met als thema ‘Burgerparticipatie in anti-corruptie inspanningen en mogelijkheden”. Vanwege de COVID-situatie wordt het op 29 januari in de middaguren live uitgezonden via Apintie.

Comments are closed.