DA91 roept op tot strijd tegen corruptie bij 38 jaar Srefidensi

Srefidensi-boodschap NPS: samen bouwen aan toekomst
november 25, 2013
Aangepaste verkeerssituatie in Para op 25 november
november 25, 2013
Show all

DA91 roept op tot strijd tegen corruptie bij 38 jaar Srefidensi

DA91 grijpt de viering van 38 jaar Srefidensi aan om de gemeenschap op te roepen de strijd tegen corruptie aan te gaan. De partij constateert dat het steeds moeilijker wordt om de ethische normen en waarden in Suriname hoog te houden. “Een ware Surinamer slaat de handen in één om dit ons geliefd land te verheffen boven nepotisme, vriendjespolitiek en criminele heerschappij.” DA91 stelt in haar Srefidensi-boodschap dat niet de huiskleur, religie of politieke kleur bepaalt of iemand Surinamer is. De partij stelt verder: “Een ware Surinamer bestempelt anderen niet als staatsvijanden, stagiaires en huurlingen.” Deze richtlijn zou elke Surinamer moet voorstaan, vindt DA91.

Verder stelt de partij dat in  Suriname wet en recht voor iedereen zou moeten gelden en iedere verdachte van moord terecht moet staan, “ongeacht zijn positie in de maatschappij”. Ook moet Suriname een land zijn waar het recht op vrije meningsuiting niet wordt beknot. DA91 zegt te zullen blijven strijden tegen “elke persoon, elk instituut die rechtvaardigheid, democratische principes, transparantie en goed bestuur, en de basis mensenrechten op enigerlei wijze wenst aan te tasten”. De partij zal zich in de toekomst ook sterk blijven maken voor de strijd tegen personen die staatseigendommen middels diefstal zich toe-eigenen.

“Wij zullen niet buigen voor tirannie en roepen alle Surinamers op onbevreesd te  staan met ons in de strijd voor een democratisch, rechtvaardig en respectabel Suriname.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.