Da 91 houdt persconferentie aangaande de huidige politieke ontwikkelingen

Today In Pop History – 18 oktober 2021
oktober 18, 2021
Covid19
oktober 18, 2021
Show all

Da 91 houdt persconferentie aangaande de huidige politieke ontwikkelingen

Het huidig covid-19 beleid, aanpak van de criminaliteit, nepotisme en vriendjespolitiek, de moreel ethische situatie en de grenskwestie zijn onderwerpen geweest van de persconferetie die politieke partij DA91 onlangs heeft belegd. Voorzitter Angelic Del Castilho zegt in gesprek met radio 10 dat de partij tijdens de begrotingbehandeling verwacht had dat door de toename van de criminaliteit het ministerie van justitie en politie zou investeren in criminaliteit preventie maar dat is niet gebeurd. Ook voor wat betreft de grenskwestie tussen Suriname en Guyana heeft de voorzitter een beroep gedaan op de president om het op te lossen.

Volgens Del Castilho heeft de partij steeds gecampaingd over het moreel ethisch stramien omdat ontwikkeling niet alleen komt op basis van geld maar ook wederzijds respect, een gevoel van veiligheid, rechtvaardigheid, een gevoel van verbondenheid en eenheid allemaal zaken die nu ernstig onderdruk staan. Wat Suriname nodig heeft is briljant leiderschap dat hebben wij nu niet we zien het aan de wijze waarop de vice president zich gedraagt de oproepen die hij doet en ook de leiding van het land.

Wat wij eigenlijk in uitvoering brengen vanuit onze positie als buiten parlementaire partij is ons nationaal entegriteitsplan welke is aangeboden aan deze regering.  Om mensen te leren respectvol en eerlijk te zijn. Wij doen een oproep om de hoop niet te verliezen het kan alleen maar erger worden want we zien dat na 45 jaar patronage vriendjespolitiek en corruptie we zo ver gaan dat we statuten wijzigen om onze mensen te plaatsen het kan alleen maar erger worden als we de hoop opgeven en stoppen om te vechten tegen dit onrecht

Tot zover de voorzitter van Da 91 Angelic Del Castilho tijdens de persconferentie die onlangs is gehouden. De partij gaat in aanloop naar de komende verkiezing vaker discussies en meetings houden waarbij maatschappelijke onderwerpen besproken zullen worden om zo de samenleving wakker te houden. De persconferentie werd gehouden in het lallarookhgebouw.

Comments are closed.