Cultuur-directeur Sandie: Discussie over Hindoestaans muziekonderwijs historisch

President Bouterse laat zich vertegenwoordigen op 40ste CARICOM-vergadering
juli 3, 2019
Verlies kinderlevens brand tragedie voor families en gemeenschap
juli 3, 2019
Show all

Cultuur-directeur Sandie: Discussie over Hindoestaans muziekonderwijs historisch

In het kader van de implementatie van muziekonderwijs was er het afgelopen weekeinde een discussieochtend. De activiteit vond plaats onder het thema: “Hoe verder met het Hindoestaanse Muziek Onderwijs?”. De discussie was een samenwerking tussen het Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur en de organisaties OHM, Sewa en Ke La Ke Poedja. De directeur van het Directoraat Cultuur van het Onderwijsministerie, Elvira Sandie, noemde het initiatief behalve “een historisch moment” ook van belang voor de ontwikkeling van het kind, en dat al vanaf het prille begin. Wetenschappelijke onderzoeken hebben aangetoond dat muziek de IQ van kinderen verhoogd. 

De Stichting OHM vindt het essentieel dat kinderen al op jonge leeftijd met muziek, zang en cultuur in contact worden gebracht. Dat helpt hen vormen tot een breed-georiënteerde burger. Het integreren van het muziekonderwijs kan het beste gebeuren middels een public-private partnership, samen met de overheid, scholen en andere instituten. Slaagt het project van de implementatie van het Hindoestaanse muziekonderwijs, kan het als landelijk model worden gebruikt voor andere muziekstijlen zoals kawina en de gamalan.

Cultuur-directeur Elvira Sandie bij het discussiemoment afgelopen zaterdag over de toekomst van het Hindoestaans muziekonderwijs. Het maakt niet uit van wie het initiatief komt, zegt ze, “as long as we strive for education for our children.” OHM is sinds 2017 bezig data te verzamelen op het gebied van het Hindostaanse muziekonderwijs.

Comments are closed.