Cubanen bivakkeren bij veerverbinding Southdrain

Identiteit slachtoffer in vat bekend
december 1, 2020
Stichting Double Positive verliest drie leden aan de gevolgen van Corona
december 1, 2020
Show all

Cubanen bivakkeren bij veerverbinding Southdrain

‘We blijven hier tot we de oversteek kunnen doen’

560 Cubanen hebben maandagmiddag postgevat bij de veerterminal te South Drain in Nickerie. De Cubanen zijn vanuit Paramaribo met bussen er naartoe getrokken om via de veerverbinding met Guyana hun weg verder te zoeken naar de Verenigde Staten van America. Volgens Mohamed Abdoelraman, die Surinamer is en met zijn Cubaanse vriendin en haar ouders ter plekke is, heeft de groep deze stap genomen, omdat ze het in Suriname niet meer kunnen redden. Hij vraagt de autoriteiten deze situatie serieus te nemen en een mogelijkheid te zoeken voor de mensen om uit ons land te vertrekken.

De Cubanen hebben nabij de veerterminal tenten opgezet waar ze zonder voldoende sanitaire faciliteiten in de muskieten zullen blijven totdat ze weg kunnen zeggen ze.

Ook Districtscommissaris Senrita Gobardan is op de hoogte gebracht van deze situatie en zegt contact te zoeken met minister Albert Jubithana van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT). De DC vraagt zich af hoe het komt dat de mensen naar de veerverbinding zijn gekomen, ondanks men op de hoogte is dat de grens via het water nog gesloten is. In de Guyanese media wordt vermeld dat de veerverbinding tussen ons land en Guyana met de Canawaima veerboot vanaf maart 2020 gesloten blijft en op 12 december 2020 weer zal worden hervat.

Comments are closed.