Cubaanse artsen versterken binnenlandse posten

Dagbladen overzicht – 19 juni 2019
juni 19, 2019
Ook bescherming tegen geldschieters in Wet Notarisambt
juni 19, 2019
Show all

Cubaanse artsen versterken binnenlandse posten

De posten van de Medische Zending (MZ) en de Regionale Gezondheidsdienst (RGD) in het binnenland worden versterkt met artsen uit Cuba, die dinsdag in Suriname zijn gearriveerd. In totaal gaat het om vijftig medici wiens komst voortvloeit uit de zogenoemde ‘mantelovereenkomst’ met Cuba. Volgens minister Antoine Elias van Volksgezondheid zijn 24 artsen voor de Medische Zending, terwijl 26 gaan werken bij de RGD.

Het is niet uitgesloten dat indien de noodzaak daartoe bestaat de komende periode nog meer Cubaanse medici, waaronder specialisten te laten halen. Dit tegen de achtergrond van de opening van het Wanica Ziekenhuis, gepland voor begin 2020.

Elias zegt dat mocht blijken dat onder Surinaamse medici alsnog een groeiende interesse ontstaat voor werken in het binnenland, gaat het Ministerie van Volksgezondheid hen sowieso voorkeur verlenen.

Minister Antoine Elias van Volksgezondheid in gesprek met Radio 10. De 50 Cubaanse artsen worden de komende maanden in de Student Housing Campus Village van de Anton de Kom Universiteit ondergebracht. Alvorens de medici aan de slag gaan zullen ze bijkans vier maanden speciale inburgeringslessen krijgen om zowel het Sranan als de Nederlandse taal onder de knie te krijgen.

Comments are closed.