CTO pleit voor legalisatie marihuanagebruik

Noodzakelijke werkzaamheden stagneren start NAKS catering tak
september 12, 2014
Sport 12 september
september 12, 2014
Show all

CTO pleit voor legalisatie marihuanagebruik

De Caribische Toerisme Organisatie (CTO) wil de lidlanden het voorstel doen om recreatief marihuanagebruik te legaliseren om meer toeristen naar het Caribisch gebied te trekken. Onder andere topman van Jamaica’s eerste medische marihuanabedrijf Richard Kildare, topman van Patienten zonder grenzen James Woodman en Rory Johnston, een promovendus van een Canadese Medische Faculteit, zullen inleidingen geven tijdens de conferentie die van 17 tot 19 september op de United States Virgin Islands gehouden wordt.

Martin Panday, consultant toerisme en welzijn, vindt het jammer dat Suriname niet aan de conferentie deelneemt. Informatie die daar wordt gegeven kan namelijk gebruikt worden voor discussies over de legalisatie van marihuana hier. Per slot van rekening kan Suriname niet voorbijgaan aan de ontwikkeling dat steeds meer landen marihuanagebruik legaliseren. De CTO zegt dat het debat rond marihuanatoerisme in de afgelopen maanden een scherpere focus heeft gekregen, na legalisatie voor recreatief gebruik in twee Amerikaanse staten. Zo is in de staat Colorado het aantal toeristen fors gestegen. De belastinginkomsten uit het gebruik van marihuana bedragen daar in de eerste helft van dit jaar US$ 19 miljoen.

CTO-secretaris-generaal Hugh Riley vindt het belangrijk dat het Caribisch Gebied dit onderwerp bespreekt. “We kunnen doen alsof het niet bestaat en de rest van de wereld er niet over praat of we kunnen de feiten onder ogen zien, er over debatteren en kijken wat de volgende stap moet zijn. De secretaris-generaal benadrukt echter ook dat het belangrijk is de medische bewijzen in de discussie mee te nemen, omdat eventuele beslissingen in het belang van de bevolking van het Caribisch Gebied moeten zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.