Crisis alom zegt protesterende vakbeweging

Radio 10 Sport 28 juni 2017
juni 28, 2017
Verkeerssituatie kruising Noordwijkweg en de Aquariusstraat gewijzigd
juni 28, 2017
Show all

Crisis alom zegt protesterende vakbeweging

Regering blijft volharden dat Surinaamse economie in de lift zit

De regering heeft vorige week in het parlement verklaard dat de Surinaamse economie aan het opleven is. Dat heeft minister Gillmore Hoefdraad van Financiën in De Nationale Assemblee (DNA) geprobeerd te staven met beweringen over onder meer: waarom ons land geen gebruik meer hoeft te maken van de lening van het Internationaal Monetair Fonds (IMF). De protesterende vakbeweging zegt dat niets minder waar is. Volgens vakbondsleider C-47 voorzitter Robby Berenstein heerst er een crisis alom en komt er nog meer belasting voor het volk aan.

Aldus C-47 voorzitter Robby Berenstein, tijdens een gisteren gehouden persconferentie. De protesterende vakcentrales aangesloten bij de Raad van Vakcentrales in Suriname (Ravaksur) gaan hun ontevredenheid in een brief aan de regering kenbaar maken.

Ook de onderwijsgevenden verenigd in de Bond van Leraren en de Alliantie voor Leerkrachten in Suriname zijn nog niet tevreden. Het financieel plaatje rondom hun herwaardering is nog steeds niet afgewerkt, maar daarnaast kampt het onderwijsveld met tal van problemen. Daarvan zijn de beperkte middelen voor zowel leerkracht en leerling slechts één van. Later op de dag, na schooltijd, houdt het bestuur van BvL en ALS een spoedvergadering. Het belangrijkste onderwerp zal zijn de zorgwekkende richting waarin het onderwijsproces afkoerst.

Comments are closed.