Creative art Suriname moet ontwikkeling art industry vergroten

90 Seconden – 14 januari 2023
januari 14, 2023
Today In Pop History – 16 januari
januari 16, 2023
Show all

Creative art Suriname moet ontwikkeling art industry vergroten

In Suriname komt er zo zoetjes aan meer bewustwording over het beleven van kunst. Om de brug te slaan tussen Suriname en Nederland op het gebied van art hebben de jonge kunstenaars Tyra Koning, Jefferino Lioe anjie en Sharon Bispham die woonachtig zijn in Nederland maar Surinaamse roots hebben, het voortouw genomen om samen met de Surinaamse kunstenaar Meredith Joeroeja middels het platform creative art Suriname kunst te ontwikkelen. Onlangs tijdens de game night hebben deze initiatiefnemers samen met het publiek naar mogelijkheden gekeken hoe verandering te brengen binnen de art industrie

De podiumkunstenaar Tyra Koning zegt aan radio 10 dat er tal van factoren zijn waarom de creatieve sector in Suriname minder ontwikkeld is volgens koning is met dit platform het zaadje geplant voor de ontwikkeling de creatieve art.

Tot zover één van de initiatiefnemers van het platform creative art Suriname Tyra King. Onlangs tijdens de eerste activiteit van de organisatie. Dit platform zal de mogelijkheid bieden om de diverse manieren van kunst in ons land  te ontwikkelen.

Comments are closed.