Baithak Gana pioneer Rampersad Ramkhelawan(86) overleden
augustus 25, 2020
Sportverslagen – 25 augustus 2020
augustus 25, 2020
Show all

COVID19

-Aantal sterfgevallen op 60
-Vriescontainer beschikbaar voor berging lichamen
-Nog meer tweede lijn opvang
-Zorg onder drukt
-Minister waarschuwt voor aanscherping lockdown maatregel

Volgens de laatste officiele cijfers staat het covid19 dodental vandaag op 60, nadat in de loop van maandag in het Wanica Ziekenhuis  twee personen aan de gevolgen van het dodelijke virus zijn bezweken .

Van de 133 afgenomen tests bleken maandag 25 personen positief te zijn.Het aantal active cases is nu 814. 70 mensen zijn  genezen verklaard.

21 patiënten worden op de Intensive Care Unit van verschillende ziekenhuizen behandeld. In ziekenhuizen zijn 190 Covid-positieven met verschijnselen opgenomen.

638 mensen zijn in isolatie, terwijl 606 personen in quarantaine zijn. Tot nu toe zijn 3.632 personen positief in Suriname. Hiervan zijn 2.785 genezen.

Terugblikkend op de total lockdown, die het voorbije weekend van kracht was, zegt minister Amar Ramadhin gemerkt te hebben dat zondagochtend alle covid19 regels alweer vergeten bleken te zijn.

Ondanks het samenscholingsverbod van meer dan 5, waren terrasjes, restaurants en markten weer volop open.

De gezondheidsminister waarschuwt dat dit gedrag vraagt om verdere verscherping van maatregelen

Aldus minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid

In zijn laatste toespraak tot de natie vorige week maakte president Santokhie melding van het feit dat de mortuaria volraken..

AZP-directeur Claudia Marica Redan zegt dat de zakenfamilie uit Nickerie voor berging van lichamen, een vriescontainer ter beschikking stelt. Die staat bij het ziekenhuis van Wanica

Het aantal IC bedden is uitgebreid naar 29. Sinds vorige week houden onze gezondheidsautoriteiten de vinger aan de pols op het stuk van de opvangcapaciteit. Inmiddels zijn in alle ziekenhuizen speciale afdelingen ingericht waar covid-19 positieven worden behandeld.

De total lockdown van vrijdag tot zondag is prima nageleefd. Maar de politie zal alleen tevreden zijn als het aantal overtreders lager uitvalt dan de 133 van de voorbije dagen. In elk geval gaat het land dit weekend weer op slot. Niet om U te pesten, maar om verspreiding van dit dodelijke coronavirus tegen te gaan.

Comments are closed.