Paramaribo zwaarst getroffen door Covid-19

10 Mobiel – Benito Pick – 26 augustus 2020
augustus 26, 2020
Benoeming Melissa Santokhi en Leo Brunswijk in strijd met statuten Staatsolie
augustus 27, 2020
Show all

Paramaribo zwaarst getroffen door Covid-19

-26 nieuwe gevallen, dodental naar 62
-Nog geen wettelijke basis voor gebruik traditionele medicijnen

In Suriname zijn tot nog toe 3724 personen positief getest op Covid-19. Hiervan zijn 2.863 inmiddels weer genezen verklaard. Paramaribo is het zwaarst getroffen door Covid-19. Dat bleek woensdag uit een presentatie van epidemioloog Ingrid Krishnadath tijdens de persconferentie van het Outbreak Management Team (OMT). Vooral het zuiden van de hoofdstad en de omgeving rond Welgelegen zijn brandhaarden.

In de update van woensdag meldt het Outbreak Team 26 nieuwe besmettingen met Covid-19. Ook is het dodental gestegen 62, terwijl 44 personen op deze dag genezen zijn verklaard. Het aantal actieve cases staat op 799. 23 patiënten liggen op de ICU, terwijl 165 andere personen ook in het ziekenhuis liggen. De overige 635 actieve gevallen zijn in isolatie. Het aantal personen dat in overheidsquarantaine zit, is 105. (Dit is update 12u)

Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid zei dat ondanks het hoge aantal positieve gevallen, de situatie onder controle is. Ten aanzien van een kruidenthee die de weerstand van personen kan verhogen, zegt Ramadhin dat de regering open staat voor traditionele geneeswijzen. Echter is het zo dat de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) nog geen enkel medicament officieel goedgekeurd heeft tegen het virus.

U hoorde Amar Ramadhin, de minister van Volksgezondheid.

Comments are closed.