Vandaag In Het Verleden – 2 april 2020
april 2, 2020
Dagbladen overzicht – 3 april 2020
april 3, 2020
Show all

COVID-19 teller niet geklommen in 24 uur

-Veiligheidstopvrouw Veira in blakende gezondheid
-Tot zover Quarantaineplekken gegarandeerd; PPE ’s worden gedoneerd
-Geen achterstand bij onderwijs; scholen blijven tot nader order gesloten

Tot op het moment dat de persconferentie die dagelijks wordt gehouden over de updates rondom COVID-19 stond de teller nog op 10 patiënten. Directeur Cleopatra Jessurun van Volksgezondheid liet weer weten dat de samenleving de situatie zelf in handen heeft door de maatregelen die de regering heeft ingesteld strikt op te volgen, zodat het coronavirus zich niet verder verspreidt.

Danielle Veira, de directeur van het Directoraat Nationale Veiligheid (DNV) verkeert in blakende gezond. Dit toonde ze door in persoon de persbijeenkomst donderdag bij te wonen. Toen het nieuws bekend werd dat Veira na een periode van thuisquarantaine weer aan het werk is, kwam er veel commentaar hierop.

Op de COVID-19 website kwam er een uitleg en Jessurun ging er dieper op in.

In deze fase beschikt het team over genoeg quarantaineplekken, aldus Jessurun. Dat kan anders uitpakken mocht de verspreiding van COVID-19 niet meer te stuiten zijn. Voor wat de PPE ’s betreft laten sommigen zich van hun beste zijde zijn.

Ook aanwezig donderdag was minister Lillian Ferrier van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur. Zij gaf aan dat de scholen nog gesloten blijven in navolging van de coronamaatregelen. Het ministerie werkt er wel naartoe om lessen digitaal te verzorgen zodat er geen stremming optreedt.

De scholen zijn vanaf 16 maart gesloten.

Comments are closed.