COVID-19: Suriname heeft alertheids-status code rood

10 Mobiel – Horatio Indiaan – 1 juni 2020
juni 1, 2020
Overste Veira bevestigd: een COVID-19 besmette persoon enkele dagen aanwezig in NIS
juni 1, 2020
Show all

COVID-19: Suriname heeft alertheids-status code rood

Nu 13 actieve COVID-19 gevallen
Nog meer besmettingen verwacht
Community spreading nu officieel een feit in Suriname

De alertheids-status in Suriname is bijgesteld naar ‘code rood’. Dat betekent dat er sprake is van verspreiding binnen de gemeenschap met onbekende bron. Tussen dinsdag 26 mei en zondag 31 mei zijn er maar liefst 12 positief geteste COVID-19 personen genoteerd.

De teller van de actieve gevallen staat nu op 13. Sinds de bevestiging van het eerste geval op 13 maart, zijn er nu 23 personen positief getest op het virus, waarvan 9 genezen zijn verklaard; Suriname kent 1 dode als gevolg van COVID-19. De situatie is lange tijd getypeerd als beheersbaar. Maar nu is er officieel sprake van community spreading. Van een paar geïnfecteerde is nog niet bekend hoe zij besmet zijn geraakt. Het Nationaal COVID-19 Management Team heeft zondagavond een spoed persconferentie belegd om de recente ontwikkelingen te delen met de samenleving. Directeur Cleopatra Jessurun van Volksgezondheid zegt dat Suriname zich mag voorbereiden op nog meer besmettingen:

Binnen een week is de teller met actieve COVID-19 infecties gestegen naar 13. Er worden nog meer infecties verwacht. Het wachten is op de test-resultaten van mensen die symptomatisch zijn. Maar, elke persoon is een potentiële COVID-19 geinfecteerde, voegde directeur Jessurun eraan toe.

Comments are closed.