COVID-19 eist eerste slachtoffer in Suriname

Vandaag In Het Verleden – 3 april 2020
april 3, 2020
90 Seconden – 4 april 2020
april 4, 2020
Show all

COVID-19 eist eerste slachtoffer in Suriname

Het COVID-19 virus heeft het eerste slachtoffer in Suriname geëist. Volgens berichten gaat het om Rik Schuitemaker. Hij overleed vanmiddag in het Sint Vincentius Ziekenhuis waar hij op de intensive care unit lag. Hij was als zevende persoon in het land positief getest op COVID-19. President Desi Bouterse kwam met een korte verklaring uit nadat het nieuws van Schuitemaker’s overlijden bekend werd. Erin wenst hij de familie sterkte toe en deed het staatshoofd de oproep aan de burgerij om zich strikt aan de getroffen voorzorgsmaatregelen rondom het coronavirus te houden.

In navolging van de ‘statement’ van de president werd er een minuut stilte gehouden in de Congreshal voor de overledene. Hierna startte de dagelijkse update van het COVID-19 managementteam waarbij minister Antoine Elias van Volksgezondheid aangaf dat Schuitemaker er vanaf het begin heel slecht aan toe was en helaas de strijd tegen het virus vrijdag verloor.

Vicepresident Ashwin Adhin deed de aankondiging dat de dagelijkse persbriefing anders wordt ingericht. In plaats van elke dag gaat er drie keer per week een update worden gegeven over de COVID-19 situatie in het land.

Minister Elias gaf de verzekering dat Suriname nog steeds voornemens is het medicijn Interferon alfa-2b van Cuba binnen te halen. Het geneesmiddel wordt echter niet door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) erkent als een middel tegen het coronavirus type COVID-19.

Burgers, let op de social distancing-afstand van 2 meter, was de handen nauwgezet en vaak, nies of hoest in een wegwerptissue of in de holte van de arm en nogmaals blijf zoveel als mogelijk thuis. Contact bij klachten het BOG op het nummer 178, luidt nogmaals de welbekende oproep van het COVID-19 managementteam.

Comments are closed.