Sportverslagen – 8 juni 2020
juni 8, 2020
10 Mobiel – Ruben Del Prado – 9 juni 2020
juni 9, 2020
Show all

Covid-19 (Coronavirus):

-Suriname houdt zich goed aan ‘Total Lockdown’
-SoZaVo houdt registratie van zwakke huishoudens voor Steunpakketten
-Betaling AKB gelden wordt hervat.
-Winkeliers klagen over gedrag klanten

Suriname heeft zich goed gehouden aan de regels die maandag zijn ingegaan in verband met de ‘Total Lockdown’. De straten waren, zeker na twee uur ’s middags, het tijdstip dat de winkels de deuren moeten sluiten, zeer rustig. De voorzitter van het Covid-19 Management Team Daniella Veira sprak haar tevredenheid daarover uit, maandag op de persconferentie.

Cleopatra Jessurun, directeur op het ministerie van Volksgezondheid, gaf een overzicht van het aantal personen dat besmet is met Covid-19. De teller steeg maandagmiddag naar 128 positief geteste personen, waarvan 117 actieve gevallen. De teller staat nu op 119 actieve cases.

Bij het Ministerie van Sociale Zaken staan landelijk ongeveer tienduizend tweehonderd en vijftig huishoudens geregistreerd voor een zogenoemde COVID-19 steunpakket. Hieronder bevinden zich duizenden gezinnen die onder het sozanet-systeem vallen en de groep die voor acute nood staat opgegeven, zegt Angela Salmo, directeur van het ministerie van Sociale Zaken.

Er gaat ook voedselhulp worden geboden aan zo een 45 opvanginstellingen. Het gaat om instellingen die permanent opvang bieden aan kinderen en centra voor mensen met een beperking. Mogelijk wordt deze week weer gestart met de uitbetalingen van de SRD 1.500 aan onder andere crèche- en peuterleidsters, buschauffeurs en artiesten. Donderdag start Sociale Zaken met de AKB-uitbetaling in ressorten als Welgelegen, Combé, Maikoe en Paramaribo Centrum, en dit wordt naar verwachting gevolgd door het uitkeren van de beloofde COVID-steun voor wat betreft de AKB, van SRD 1.000 per huishouden.

Comments are closed.