Magic 10 – 26 december 2020
december 26, 2020
Vijf verkeersdoden in kerstweekend
december 28, 2020
Show all

Covid-19:

-Meer isolatieruimte in de maak
-9 Actieve gevallen in Nickerie
-Vanavond nieuwe Covid mededelingen regering|
-Suriname passeert mogelijk de 400 grens in actieve cases

De regering doet vanavond mededelingen over de stand van zaken met betrekking tot de Covid-19 situatie in ons land. Brandende vragen over de aanwezigheid van de nieuwe coronavariant en de reactie van de burgerij op de strengere maatregelen, alsook de verkoop en het afsteken van vuurwerk tijdens de huidige lockdown komen vast aan de orde.
Volgens de laatste cijfers is het aantal actieve gevallen met 40 nieuwe besmettingsgevallen omhooggeklommen naar 397. 23 personen zijn genezen verklaard. Het aantal ziekenhuisopnames is 57 inclusief 8 op de IC.

In het Regionaal Ziekenhuis Wanica worden nu de meeste van de meer dan 200 positief geteste personen opgevangen. De isolatiecapaciteit is gezien de snelle stijging in het aantal besmettingsgevallen een tweede tent opgericht. Door de opgedane ervaring tijdens de eerste piek zijn de zorgverleners hier goed voorbereid op de lange uren, die gepaard gaan met de opvang van Covid-19 zorgbehoevenden. Wel is het zo dat het AZP patiënten die intensieve zorg behoeven voor zijn rekening neemt, zegt Jason van Genderen, algemeen directeur van het Regionaal Ziekenhuis Wanica.

Het OMT creëert nu ook extra isolatie en quarantaine plekken in Residence Inn, voorheen bekend als vakantie resort. De zorgwekkende Covid-19 situatie heeft ook gezondheidsminister bewogen een oriëntatie bezoek te brengen aan het Regionaal Ziekenhuis Wanica. Hier worden nog altijd voorbereidingen getroffen voor de opvang van het stijgende aantal Covid-positieven. De gezondheidsminister heeft zich daar verstaan met de directie, zorgpersoneel en patiënten.

In Nickerie zijn sinds 20 december 9 personen positief getest. De verspreiding is in verschillende ressorten. Een politiefunctionaris van het hoofdbureau van politie in Nieuw Nickerie is ook positief getest. Het politiebureau is gesloten voor ontsmetting, deelt de coördinator van het Covid-team in het rijstdistritct, de arts Radha Ramjatan, Starnieuws mee. Onder de mensen die positief bevonden zijn, is er een arrestant, een politieagent, een medewerker van het Bureau Openbare Gezondheidszorg en burgers. Alle positieven zijn geïsoleerd. De contacten van de arrestant die positief is getest, zijn in quarantaine zegt Ramjatan. Verschillende mensen die in nauw contact waren met de mensen die positief zijn, zijn ook getest, van wie de meeste negatief waren.

Comments are closed.