Cottica en Commewijne Rivier weer toegankelijk voor vrachtschepen

Studiefinanciering overzeese studenten in juni rond
mei 7, 2015
Ruim 400 ton kwik sinds begin 90 terechtgekomen in milieu
mei 7, 2015
Show all

Cottica en Commewijne Rivier weer toegankelijk voor vrachtschepen

De Maritieme autoriteit Suriname heeft negen loodsen opgeleid die nu in staat zijn schepen voor de commerciele vaart veilig door de Commewijne en Cotticarivier te doen. Hierdoor krijgen scheepvaartagenten de mogelijkheid om goederen en producten via deze waterwegen te vervoeren. Het daarbij wel om schepen met een maximale lengte van 60 meter. Het is na vijf jaar dat er weer schepen via de Commewijne en Cotticabeloods worden, stelt de MAS in een persverklaring.

Er zijn voldoende economische voordelen voor de handel te halen uit deze ontwikkelingen. Ondanks de beloodsing via de Cottica of Commewijnerivier tien of elf uren kan duren, is het toch goedkoper in vergelijking met transport over de weg. Dit omdat een groter volume getransporteerd kan worden.

“Nu voeren wij er om de 2 á 3 maanden een beloodsing uit naar het gebied, maar de frequentie mag omhoog. Hoe vaak wij het gebied zullen aandoen, is afhankelijk van de scheepvaartagenten. Zij zullen die bedrijvigheid moeten bepalen. Belangrijk is dat de kennis en mogelijkheden er zijn”, aldus NicodemusKoina, Coördinator beloodsing bij de MAS.

 

1 Comment

  1. Sander Emanuels schreef:

    Er zit een foutje in volgens mij, ik hoorde op de radio, dat ze maximaal 60m lang mogen zijn i.p.v. 160 en dat is ook aannemelijk. 160 meter is heel erg lang voor schepen die bij ons binnen kunnen komen vanwege beperkte diepgang, dus check het ff aub?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.