Corruptiebestrijding effectiever met burgerparticipatie

Vandaag In Het Verleden – 26 janauri 2021
januari 26, 2021
Land niet stuurloos
januari 27, 2021
Show all

Corruptiebestrijding effectiever met burgerparticipatie

Het bestrijden van corruptie kan effectiever met de participatie van de burgers, zegt de voorzitter van DA’91 Angelique del Castillo aan Radio 10. Het komt nu nog veelal neer op enkelingen die weigeren mee te gaan in corruptieve praktijken. Om de samenleving in staat te stellen dat soort handelingen te herkennen is informatievoorziening van groot belang. De Wet Openbaarheid van Bestuur is een must, benadrukt del Castillo.  

Morele en ethische waarden hebben aan toepasselijkheid ingeboet. Hierdoor lijkt het dat corruptie de norm van de dag is geworden. Om het verval tegen te gaan moet het proces van de strijd ertegen onder meer beginnen bij de opvoeding alsook in het onderwijs. Daarnaast gaat er een zerotolerance beleid gehanteerd moeten worden. 

Angelique del Castillo, voorzitter van de politiek partij DA’91.

Del Castillo is initiatiefneemster van de jaarlijkse paneldiscussie over anti-corruptie’: het wordt nu voor de vierde keer gehouden. Om te zorgen dat de drie eerdere sessies voor de toekomst worden bewaard zijn er plannen om ze te publiceren. De komende paneldiscussie zal vrijdag live worden uitgezonden via Apintie, om vijf uur in de middag.

Comments are closed.