CORONIE IN DE BAN VAN MANGROVE-EDUCATIE

Politie en Brandweer starten veiligheidscampagne
augustus 2, 2016
Bus- en boothouders weer niet uitbetaald
augustus 2, 2016
Show all

CORONIE IN DE BAN VAN MANGROVE-EDUCATIE

 

Deze week staat in het teken van mangrove-educatie. Stichting Ontwikkeling Radio en Televisie Suriname (Sorts) die zich richt op milieueducatie aan scholieren in Coronie, heeft mangrove-deskundige Martin Keely uit de Kaaimaneilanden op bezoek. Keely traint wereldwijd met name scholieren en leraren op het gebied van milieubewustzijn. Er zal een kennisuitwisseling plaatsvinden tussen onder andere leerlingen, leraren, gidsen, ambtenaren, landbouwers en vissers.

Keeley is langer dan veertig jaar bezig met mangrove-educatie aan jongeren. Hij heeft zijn curriculum in vele landen geïntroduceerd, waaronder Japan, VS , Canada, India, China en in het Caribisch Gebied, waaronder Belize. Het doel van zijn bezoek is kennisuitwisseling met de deelnemers, die deel uitmaken van de Coroniaanse gemeenschap.

Zijn leerplan zal door deskundigen worden toegespitst op de Surinaamse situatie. “De trainingen zullen vooral in Coronie plaatsvinden, omdat de overheid, niet-gouvernementele organisaties en de Coroniaanse gemeenschap binnen een groter programma willen werken aan de ontwikkeling van Coronie door economische activiteiten”, meldt de stichting.

De bedoeling is dat hierdoor unieke onderdelen van het district worden geïdentificeerd en beschermd. Daarbij staat eco- of natuurtoerisme een belangrijke rol. De activiteiten zullen deze week tevens worden ontplooid in de mangroveschool van het district. In de komende maanden wordt hieraan de mangrove-veldroute gekoppeld met onder andere een uitkijktoren en een steiger aan zee.

DWT/persb.

Comments are closed.