Dagbladen overzicht – 5 maart 2020
maart 5, 2020
Today In Pop History – 5 maart 2020
maart 5, 2020
Show all

Coronavirus:

-Grens met Frans-Guyana in Albina per direct gesloten

-Wereldwijd aantal doden naar 3300; 95.000 besmettingsgevallen

-Aantal coronabesmettingen in Nederland stijgt fors: van 38 naar 82

Wereldwijd gaan 290 miljoen kinderen niet naar school door coronavirus

-Frans-guyana meldt vijf besmettingsgevallen; Extra controle in Albina

Suriname heeft de grens met buurland Frans-Guyana in Albina per direct gesloten. Dat zegt districtscommissaris Freddy Daniel van Marowijne Noordoost aan de Ware Tijd. Het besluit volgt op het nieuws woensdag dat vijf personen in Saint Laurent du Maroni besmet zijn met het Corona-virus. Direct na dat nieuws zei minister Antoine Elias van Volksgezondheid nog aan de krant dat het “onbegonnen werk” zou zijn om de grens te sluiten. Dat zou illegaal oversteken stimuleren, waardoor controle moeilijker zou worden. Dc Daniel zegt verder dat er bij het Marowijne Ziekenhuis een 234-uur controle is opgezet met medewerkers van het Bureau Openbare Gezondheidszorg (BOG).

De vijf besmette personen in Frans-Guyana hebben opgelopen het virus waarschijnlijk opgelopen in Frankrijk, waar ze van 17 tot en met 24 februari een religieuze bijeenkomst bezochten. Alle vijf zijn in quarantaine geplaatst in een ziekenhuis. Drie van de vijf besmette personen is leerkracht. De scholen waar ze les geven zijn gesloten.

Wereldwijd is het totaal aantal besmettingsgevallen met het Corona-virus gestegen naar ruim 95.000. Het aantal overledenen als gevolgd van het Coronavirus staat op ruim 3300.

In Nederland is het aantal besmettingen met het coronavirus opgelopen van 38 naar 82. Dat heeft de minister van Volksgezondheid donderdag gezegd tijdens een debat in de Tweede Kamer, het Nederlandse parlement. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu laat weten dat 69 van de 82 besmette personen het virus in het buitenland hebben opgelopen of contact hebben gehad met patiënten die al eerder bekend waren. Bij de rest is de bron van de besmetting nog niet bekend. Twee van de nieuwe besmette personen zijn in het ziekenhuis opgenomen, de rest zit in thuisisolatie.

Door het Corona-virus gaan wereldwijd op dit moment meer dan 290 miljoen kinderen niet naar school. Dat meldt UNESCO, de organisatie van de Verenigde Naties voor onder meer onderwijs woensdag. In onder meer China, Japan en Italië zijn alle scholen voorlopig gesloten. In nog eens negen landen, waaronder Duitsland, Frankrijk en de Verenigde Staten, zijn scholen in bepaalde regio’s dicht. Als ook die landen besluiten alle scholen te sluiten, komen mogelijk nog eens 180 miljoen kinderen thuis te zitten. Op 10 maart komt UNESCO met onderwijsministers bijeen om over het coronavirus te overleggen en strategieën te bepalen zodat kinderen toch onderwijs kunnen krijgen. In China is een landelijk online onderwijsprogramma gestart, zodat kinderen ook thuis door kunnen blijven leren.

Comments are closed.