Coronavirus (Covid-19) De rest van de wereld:

Coronavirus (Covid-19) Suriname:
maart 24, 2020
Chotelal stelt valuta ter beschikking van importeurs
maart 24, 2020
Show all

Coronavirus (Covid-19) De rest van de wereld:

  • Britse premier Boris Johnson kondigt maatregelen aan: ‘Britten, blijf thuis’
  • Ook Zuid-Afrika kondigt ‘lockdown’ aan
  • Nederland verscherpt maatregelen; samenscholingsverbod en geen activiteiten tot 1 juni
  • Opnieuw minder doden in Italië, ook aantal nieuwe besmettingen neemt af
  • Lockdown Wuhan wordt over twee weken opgeheven
  • Philips bezorgd over mogelijke inbeslagname beademingsapparaten in VS

De Britse premier Boris Johnson heeft maandag alle Britten het bevel gegeven thuis te blijven en heeft de sluiting van alle ‘niet-essentiële’ winkels aangekondigd. Op overtredingen komen boetes te staan. Het aantal Britse personen dat is overleden aan de gevolgen van het coronavirus steeg maandag naar 335.

Zuid-Afrika sluit zich aan bij de groeiende groep landen die een lock-down instellen om het coronavirus tegen te gaan. De lock-down zal 21 dagen duren; tot 16 april). Het aantal besmettingen in Zuid-Afrika is dinsdag verdrievoudigd: van 128 naar 402.

Voor de tweede dag op rij zijn er maandag in Italië minder doden gevallen als gevolg van het coronavirus. De afgelopen 24 uur overleden 602 mensen, terwijl dat er een etmaal eerder 651 waren. Zaterdag overleden nog 793 mensen aan het coronavirus. Ook het aantal nieuwe geregistreerde besmettingen nam af.

In Nederland zijn de maatregelen verscherpt om verspreiding van het Covid-19 virus tegen te gaan. Zo worden alle bijeenkomsten, samenkomsten en evenementen tot 1 juni verboden. Bij overtreding zullen er boetes worden uitgedeeld van 4.000 euro voor bedrijven en 400 euro voor particulieren. Het aantal bevestigde besmettingen in Nederland is opgelopen tot 5.560, meldde het RIVM. Het dodental steeg met 63 naar 276.

De lock-down in Wuhan wordt op 8 april opgeheven. Dat betekent dat inwoners van de Chinese miljoenenstad weer mogen reizen, mits zij in goede gezondheid verkeren. Wuhan werd aanvankelijk aangemerkt als het epicentrum van de coronavirus-uitbraak. De Chinese gezondheidscommissie maakt het nieuws dinsdag bekend, twee maanden nadat de stad met ruim tien miljoen inwoners hermetisch werd afgesloten van de buitenwereld.

Philips gaat de productie van beademingsapparatuur voor de behandeling van coronapatiënten in de komende weken flink opvoeren, omdat landen wereldwijd met tekorten kampen als gevolg van de uitbraak van het coronavirus. Amerika zou de apparaten echter kunnen confisqueren daar president Donald Trump vorige week een wet uit de jaren vijftig van stal heeft gehaald. De Defense Production Act geeft hem het recht om in de VS geproduceerde apparatuur in eigen land te houden.

Comments are closed.