Dagbladen overzicht – 26 maart 2020
maart 26, 2020
Veiligheidsmaatregelen in verband met covid-19 worden opgevoerd
maart 26, 2020
Show all

Coronavirus (Covid-19):

-Aantal besmettingen in Suriname niet toegenomen
-Ook voor Nickerie geldt nu nachtelijke ‘lock-down’
-Eerste twee corona-patiënten van de IC
-Wereldwijd ruim 460.000 besmettingsgevallen; ruim 21.000 doden

Het aantal besmettingen in Suriname is niet tot en met woensdagmiddag niet gestegen. De teller staat op acht besmettingen met het Covid-19 Coronavirus. De laatste persoon die positief is getest, blijkt de Franse ambassadeur Antoine Joly te zijn. Hij ligt in isolatie in het Wanica Ziekenhuis. Dit is woensdag gemeld op de persbriefing van het Covid-19 managementteam.

De twee patiënten die als eerst positief zijn getest, zijn inmiddels van de ic-afdeling. Die mededeling deed Cleopatra Jessurun, directeur op het ministerie van Volksgezondheid. Indien ze twee keer een negatieve test afleveren, zijn ze officieel genezen.

Eerder woensdag werd duidelijk dat ook voor Nickerie vanaf donderdag een nachtelijke ‘lock-down’ geldt. Om Van 00.00 uur tot zes uur ‘s morgens is het niet toegestaan het district binnen te komen of te verlaten. Eerder werd de nachtelijke ‘lock-down’ ingevoerd voor Marowije Noordoost. Dat het nu ook geldt voor Nickerie, komt doordat er nog steeds personen stiekem het land binnenkomen. Met de lock-down moet de politie dit beter kunnen controleren. Vanaf twaalf uur ’s avonds dient niemand meer op straat te zijn, zegt Kurban-Baboe.

De nachtelijke ‘lock-down’ voor Nickerie en Marowijne Noordoost geldt tot nader order. Volgens de website van covid-19.sr zitten er nog altijd 301 personen in thuisquarantaine.

Wereldwijd staat het aantal besmettingen volgens cijfers van de Johns Hopkins University in de Verenigde Staten op bijna 460.000 (458.927). Het aantal doden is ruim 21.000. Ruim 114.000 personen zijn ook weer genezen verklaard na besmetting met het covid-19 virus.

Comments are closed.