Coronavirus (Covid-19):

‘Geen geld verduisterd van verkavelingsproject’
juni 23, 2021
Begrotingsbehandeling 2021 en Herstelplan 2020-2022
juni 23, 2021
Show all

Coronavirus (Covid-19):

-Ruim 148.000 tenminste één keer gevaccineerd; Bijna 32.000 personen volledig
-Dinsdag iets meer nieuwe besmettingen dan op maandag
-Percentage testen dat positief is daalt verder
-Tien corona gerelateerde sterfgevallen
-35 patiënten op ICU; 252 ziekenhuisopnames
-Overheidssteun voor nabestaanden bij Covid-uitvaart

Suriname heeft voor de tweede dag op rij minder dan tweehonderd nieuwe coronabesmettingen geregistreerd. Bij de update van het Covid-19-dashboard dinsdagavond werden 157 nieuwe gevallen gemeld. Dat zijn er 41 meer dan bij de update van maandag, maar nog altijd fors minder dan het gemiddelde aantal besmettingen op dagbasis dat de voorbije weken rond de 250 lag. Het percentage positieve testen lag dinsdagavond met 34,8% ruim 2% lager dan maandag toen het 37,1% was.

Er werden dinsdag tien corona gerelateerde sterfgevallen gemeld, wat het totaal aantal coronadoden in Suriname brengt op 477. De druk op de ziekenhuizen lijkt nog niet af te nemen, hoewel er dinsdag 35 patiënten op de ICU werden gemeld, één minder dan maandag, en 252 ziekenhuisopnames, vijf minder dan maandag. 

In Suriname zijn er intussen ruim 148.000 personen die de eerste vaccinatie hebben gekregen. Uit deze groep hebben bijna 32.000 mensen ook de tweede inenting gekregen. Die zijn dus volledig gevaccineerd.   De overheid biedt nabestaanden van Covid-overledenen steun indien de kosten voor de uitvaart niet betaald kunnen worden. Bij het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo) kunnen nabestaanden tot maximaal tienduizend Surinaamse dollar aanvragen. Indien de nabestaande een minderjarige is die beide ouders is kwijtgeraakt, kan de overheidssteun oplopen tot maximaal twintigduizend Surinaamse dollar. Dat meldt de Communicatie Dienst Suriname in een persbericht. Eerder werd duidelijk dat een begrafenis in Paramaribo al gauw meer dan dertigduizend Surinaamse dollar kan kosten.

Comments are closed.