Doorstart Onderwijsproces onzeker vanwege Covid-19
mei 26, 2021
10 Mobiel – Roscoe Macnack – 27 mei 2021
mei 27, 2021
Show all

Coronavirus (Covid-19):

Covid-besmettingen toegenomen in Coronie, Nickerie en dorpen West-Suriname

Opvangmogelijkheden raken op 

Dorpen West-Suriname weer in ‘Total Lockdown’

Het aantal Covid-19 besmettingen in Coronie en Nickerie blijven toenemen. Ook de dorpen in West-Suriname hebben de cijfers explosief zien stijgen. In mei zijn er in deze gebieden 120 besmettingen met het coronavirus geregistreerd, tegenover twintig in april.

In Nickerie zijn twintig personen in thuisquarantaine, terwijl in Apoera twintig personen die positief zijn getest, in thuisisolatie zitten, zegt Radha Ramjatan, arts en lid van het Covid-19-Team Nickerie.

De situatie in het Westen is zorgwekkend, zegt de directie van het Mungra Medisch Centrum, waar zestien patiënten zijn opgenomen en nog slechts vier plekken beschikbaar zijn. Op de ICU in het MMC worden er twee patiënten verpleegd. Opschaling naar zeven plekken is mogelijk, maar dat betekent dat er geen plek is op de ICU voor patiënten met andere aandoeningen, vertellen algemeen directeur Shaista Abdoel en medisch directeur Djoties Jaggernath

Ondertussen wordt het VHP-Centrum in Nickerie ingericht om stabiele Covid-patiënten op te vangen. De locatie moet binnen twee dagen gereed zijn en plek bieden aan ongeveer zeventig patiënten.

De districtscommissaris van Apoera Josta Lewis heeft naar aanleiding van de situatie de noodtoestand afgekondigd en een ‘Total Lockdown’ ingesteld voor de dorpen Apoera, Section en Washabo. De ‘Total Lockdown’ duurt van 27 mei tot 9 juni 2021. Dit brengt met zich mee dat niemand de dorpen in of uit kan. Daarmee komt de aanvoer van eten en drinken voor de dorpsbewoners in gevaar. Dc Senrita Gobardan van Nickerie overlegt met haar collega Lewis hoe er vanuit Nickerie levensmiddelen naar de dorpen kunnen worden gebracht. Een andere uitdaging ligt in het feit dat veel personen die wonen in Apoera, Section en Washabo, in Nickerie moeten zijn om hun loon te ontvangen.

Comments are closed.