Parafocus – 3 januari 2021
januari 3, 2021
Stanley Betterson nieuwe directeur SBB
januari 5, 2021
Show all

Coronavirus (Covid-19):

-Percentage positieve testen tussen de 20% en 30%

-Personen met klachten opgeroepen zich te laten testen

-COVID-Brigade wordt ingesteld; Lockdown-overtreders krijgen boete

-Eerste Brit ingeënt met vaccin van AstraZeneca en Oxford University

-Europa keurt mogelijk maandagavond Moderna-vaccin goed

Het percentage positieve gevallen bij afgenomen Covid-19-testen in Suriname varieert de laatste dagen tussen de twintig en dertig procent. Dit percentage is vrij hoog en betekent dat veel personen met klachten zich niet laten testen. De gezondheidsautoriteiten roepen daarom iedereen op met klachten, zich te laten testen.

Zondagavond werden vijftig positieve gevallen gemeld op een totaal van honderdvijftig testen. 42 personen zijn genezen verklaard, wat het aantal actieve gevallen brengt op 407. 77 patiënten worden verpleegd in het ziekenhuis, van wie er zeven op de ICU liggen.

Zaterdag maakte de regering bekend dat de huidige maatregelen met twee weken worden verlengd. Wel is besloten de scholen nog twee weken dicht te houden. Ook mogen alle winkels open, zolang de protocollen strikt in acht worden genomen. De politie is intussen begonnen met het beboeten van personen die het uitgaansverbod negeren, zegt minister Kenneth Amoksi van Justitie & Politie. Autoriteiten vrezen dat de piek van de tweede golf, waarin Suriname nu zit, nog niet is bereikt, terwijl de zorginstellingen al aan capaciteit inboeten. Amoksi geeft cijfermatig aan hoeveel personen de coronamatregelen niet in acht nemen en dat dit heeft geleid tot de instelling van de COVID-Brigade.

Comments are closed.