Coronavirus (Covid-19):

Vandaag In Het Verleden
oktober 21, 2020
Suriname kan rentelasten Oppenheimer lening niet betalen
oktober 22, 2020
Show all

Coronavirus (Covid-19):

-Protocollen voor kinderopvanginstellingen ready
-Geen beperkingen voor kinderen tot en met twaalf jaar
-Tussen 13 en 18 jaar geen onderlinge afstand; wel mond- en neuskap
-Aantal actieve covid-19 daalt verder naar vijftig

Kinderen van nul tot en met twaalf jaar zijn niet beperkt in hun contacten onderling en met volwassenen. Dit blijkt uit de protocollen voor kinderdagverblijven, tehuizen en internaten, die het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting heeft ontvangen van het ministerie van Volksgezondheid. Kinderen tot en met twaalf jaar hoeven geen anderhalve meter afstand te houden tot leeftijdsgenootjes of volwassenen en hoeven ook geen mond- en neusbedekking op. “Het is uit wetenschappelijke cijfers gebleken dat kinderen in deze leeftijdsgroep geen rol spelen in de overdracht van Covid-19”, luidt een passage uit het persbericht van het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting.

Voor kinderen in de leeftijdsgroep dertien tot en met achttienjaar geldt, dat zij onderling geen afstand hoeven te bewaren. Wel moeten ze een mond- en neusbedekking op. Voor deze groep geldt ook dat zij tot volwassen wel de anderhalve meter in acht moeten nemen.

De tehuizen en verblijven moeten verder zorgen voor voldoende ventilatie, een minimale bezetting van ruimtes en goede hygiëne. Het aantal actieve coronagevallen in Suriname blijft ondertussen dalen. Na de update van woensdagavond staat de teller op vijftig. 24 uur eerder, bij de update van dinsdagavond, waren dat er nog 57. Het Management Outbreak Team heeft woensdag zes nieuwe bevestigde besmettingen gemeld, tegenover twaalf genezen verklaarde patiënten.  21 personen liggen op dit moment in het ziekenhuis, van wie er vijf op de intensive-careafdeling.

Comments are closed.