Coronavirus (Covid-19):

Sportverslagen – 14 oktober 2020
oktober 14, 2020
SLM-directeur Radjkoemar per direct aan de kant gezet
oktober 15, 2020
Show all

Coronavirus (Covid-19):

-Aantal actieve gevallen Suriname daalt naar 89; dodental stijgt naar 108
-Frankrijk stelt avondklok in grote steden in tegen verspreiding coronavirus

Het aantal actieve Covid-19 gevallen in Suriname is woensdagavond na de update gedaald naar 89. Dinsdagavond waren dat er nog 92. Er zijn in de 24 uur van dinsdag naar woensdag elf nieuwe besmettingen vastgesteld met het coronavirus, terwijl dertien patiënten genezen zijn verklaard. 38 besmette personen liggen in het ziekenhuis, van wie drie op de intensive care unit. Er is woensdagavond ook één sterfgeval gemeld, wat het totaal aantal coronadoden in Suriname brengt op 108. (GZ/New 12.00u)

In de grote steden in Frankrijk, waaronder Parijs, zal de komende vier weken een avondklok worden ingevoerd om de verspreiding van het coronavirus in te dammen. Wie de avondklok schendt, kan een boete van 135 euro opgelegd krijgen. Ook wordt het aantal personen dat is toegestaan bij een familiebijeenkomst ingeperkt tot zes. De Franse president Emmanuel Macron kondigde de maatregel woensdag aan tijdens een interview op nationale televisie. Naast Parijs zal de avondklok ook ingaan in onder meer Marseille, Toulouse en Montpellier. Frankrijk meldde woensdag 22.591 nieuwe positieve coronatests. Het is de derde keer in zes dagen tijd dat er dagelijks meer dan 20.000 nieuwe positieve tests bijkomen. “We moeten reageren”, aldus Macron. Hij stelt dat het land niet de controle kwijt is over het virus, maar dat de situatie wel zorgelijk is. Het land riep in maart de noodtoestand uit, nadat het aantal ziekenhuisopnames extreem was gestegen.

In Nederland meldt het RIVM donderdag 7.833 positieve tests; een nieuw dagrecord. Tevens passeert Nederland hiermee de grens van 200.000 positieve tests. Het aantal nieuwe corona gerelateerde sterfgevallen (29) was opnieuw iets kleiner dan de voorgaande dag (32). Sinds medio september neemt het aantal positieve tests in rap tempo toe. De Nederlandse regering hoopt de trend met een gedeeltelijke lockdown snel af te buigen.

Comments are closed.