Werkneerlegging Bacovenbedrijf Fai gaat tweede dag in
september 3, 2020
Rosette van Varsseveld nieuwe directeur AOV-fonds
september 3, 2020
Show all

Coronavirus (Covid-19):

-Protocollen voor toerismesector en openbaar vervoer gereed
-Aantal actieve gevallen gedaald

De protocollen voor de herstart van de toerismesector zijn gereed. Dit zei minister Albert Jubitana van het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme woensdag op de covid-persconferentie. Er is overleg met de sector hoe de handhaving van de regels zal plaatsvinden. De bewindsman houdt nog een slag om de arm. De openstelling van de recreatieoorden en de horecasector is ook afhankelijk van de opvangcapaciteit bij de gezondheidsinstellingen.

Ook voor het bus transport zijn de protocollen af. Het reële stadstarief voor een busrit zou onder normale omstandigheden SRD 4,82 zijn. De protocollen schrijven echter voor dat er in een bus maar tien personen tegelijk vervoerd mogen worden. Op basis hiervan zal het tarief voor een busrit komen op SRD 8,52.

Ondertussen is het aantal actieve covid-19 gevallen gedaald van 851 naar 805. Woensdag zijn tijdens de dagelijks update zestig nieuwe besmettingen gemeld. Daartegenover staan 106 patiënten die genezen zijn verklaard. Van de actieve gevallen liggen negentien personen op de ICU, terwijl 114 anderen ook in het ziekenhuis liggen. De overige 712 mensen die op dit moment besmet zijn met het coronavirus, zijn in isolatie.

Volgens epidemioloog Radjesh Orie gaat het de goede kant op met het terugdringen van de verspreiding van het coronavirus. De brandhaard is nog altijd Paramaribo-Zuid en dan in het bijzonder Livorno en Abrabroki. Ook Wanica-Noord is een risicogebied.

U hoorde de epidemioloog Radjesh Orie woensdag tijdens de Covid-19 persconferentie. Suriname telt 4149 bevestigde besmettingen met het coronavirus. 3272 personen zijn inmiddels weer genezen verklaard, terwijl 72 mensen zijn overleden aan de ziekte.   

Comments are closed.